sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Henkilöesittely: Vammainen valokuvaaja - Rusidah Dadawi

Monesti uskotaan Suomessa siihen, ettei vamman saaneella tai syntymästä asti olleella ole paljoakaan mahdollisuus tehdä mitään sellaista mihin tarvittaisi kaikkia rajoja ja käsiä. Ennakkoluulot tulevat usein muuriksi tehdä mitään työtä ilman muurin murtamisen mahdollisuutta. Vammainen henkilö ei useinkaan saa edes ehdottaa luovia ratkaisuja asialle, kun ehtii jo kuuluu sana ”Ei, emme halua”. Entä jos vammainen henkilö on muslimi tai nainen muslimimaassa?

Talven ja noroviruksen hankaloittaessaan minun valokuvaustani haluan esitellä teille ensimmäisenä varsinaisena blogikirjoituksena naisen, joka valokuvaa työkseen. Hänen nimensä on Rusidah Dadawi 45-vuotias, indonesialainen nainen. Hänen olleessaan 12-vuotias häneltä amputoitiin molemmat kädet kyynärtaipeista jouduttuaan onnettomuuteen.

Lukion jälkeen 1989 hän pääsi vammaisille tarkoitettuun kuntoutuskeskukseen, joka sijaitsee Solo kaupungissa. Siellä hän pääsi valokuvauskurssille, jossa syttyi unelma olla ammattivalokuvaaja.

Hän sai ensimmäisen kameran opettajaltaan vuonna 1995, jonka hän teetätti omien fyysisten ominaisuuksien mukaiseksi. Tänä päivänä hän kiertelee ottamassa kuvia erilaisissa tilaisuuksista ja saa pientä kuukausituloa.

Nettisivut:

Youtube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti