torstai 20. joulukuuta 2012

Kuvausmatka Tallinnaan


Teimme Moban, ystäväni kanssa viime elokuun lopulla valokuvausmatkan Tallinnaan vanhaan kaupunkiin ennen hänen muuttoa Turkuun opiskelemaan täydentävää tutkintoa. Päätimme siitä varhain keväällä, mutta pääsimme lähtemään vasta alkusyksystä. Matka onnistui teknisesti hyvin, ellei jopa täydellisesti. Niin, miksipä ei olisi...mutta kahden aiemman reissujen muistot Tallinnasta kummittelivat yhä mielessäni. Siellä vieraillessani muutaman kerran aiemmin toisen ystäväni Sannan kanssa, hotellissa KalevaSpassa oli kloorivuoto ensimmäisellä kerralla ja toisella vierailukerralla minulta irtosi eturengas noin vuoden vanhasta manuaalipyörätuolista. Epäröin lähteä sähköpyörätuolilla sinne, mutta tein päätöksen lähteä. Jos tuolista olisi hajonnut jotain, ei edes Moba miehenä olisi jaksanut työntää tuolia vanhasta kaupungista satamaan asti.

 
Saavuttuamme Ekceröinillä Tallinnan. Sää oli aluksi pilvinen, mutta iltapäivä kohtia se muuttui kesäisen aurinkoiseksi ja lämpimäksi. Olimme koko päivän vanhakaupungissa, josta minä otin satoja kuvia.




Vanhan kaupungin tori.











Vanhan kaupungin muuri feng shui -puistosta katsottuna.











Kaupungin muurien ulkopuolelta löysimme Tallinnan feng shui-puiston. Se oli hauska, jossa löytyi jopa Pinocchio eli "puusilmä"nukke.
Tynnyripariskunta feng shui-puistossa.

Jäikö mitään käteen Tallinnasta? Sain yhden hyvän kuvan, jonka laita näyttelyyn keväällä 2013.

Kuvat 2012 Katja Sallinen (c)

1 kommentti: