torstai 27. joulukuuta 2012

Turun linna kuvauskohteena

Linnan sisäpiha

Oletko koskaan käynyt Turun linnassa sisällä pyörätuolilla? Se on mahdollista ollut jo muutaman vuoden. Ehdottomasti on myös hyvä kuvauskohde. Kävin kesällä 2011 kokeilemassa, millainen pääsy on järjestetty pyörätuolilla kulkeville. 

Halusin kokeilla, koska luin Invalidiliiton IT-lehdestä, että olisi pyörätuolilla pääsy mahdollista. Otin sen kohteeksi. Tulin Turkuun junalla Helsingistä. Olen aika lailla seikkailijatyyppiä, joten liikuin Turussa ilman takseja eli omin neuvoin. (Don´t try it at home). Lähdin ajamaan sähköpyörätuolilla Linnankadun vartta pitkin Turunlinnan kohtia. Linnalle on matkaa Turun keskustasta arvioiden 4 km. Matkalla pysähdyin aina välillä valokuvamassa Aurajoen rannassa olevia veneitä, laivoja ja muita hienoja kohteita.

Aurajoen puistonpenkit
Linnalle päästyämme ystäväni kanssa, hän kävi kysymässä sisäänpääsyä pyörätuolille. Hänelle neuvottiin, että kulku oli linnan toisella puolella ja se johti linnan sisäpihalle, jossa oli luiskalla varustettu linnan ovi. Linnaan on rakennettu hissi, joka on ahdas isoille sähköpyörätuolelle, mutta sain hissiin jotenkuten mahtumaan minun sähköpyörätuoli Storm3. Inva-WC löytyy samasta kerroksesta, josta kulku on hissille.


Linnan sisällä pääsee kulkemaan kolmeen kerrokseen. Jos on mahdollista pompahtaa tuolista ylös kepeille, voi myös käydä sellaisissa saleissa, joihin valitettavasti pyörätuolilla ei pääse. Suosittelen paikkaa, jos on kiinnostusta tutustua uusiin paikkoihin, joihin on aiemmin ei ole ollut pääsyä. Ottakaa kamera ehdottomasti mukaan ja seikkailuhalu sekä aikaa. 


Vilja-aitta Turun linnan takana
Kirkkosali kolmannessa kerroksessa
 Kuvat: Katja Sallinen (c)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti